در چند سال اخیر تحولات بزرگی در حوزه درمان ارتودنسی به وجود آمده که یکی از آنها تولید براکت اینویزالاین و تجویز آن توسط ارتودنتیستها است. این براکت ها به دلیل ظاهر شفاف خود تأثیر چندانی بر روی ظاهر فرد ندارند و به همین دلیل به یک گزینه محبوب برای بزرگسالان و برای خانمها تبدیل شده است. اگر چه عملکرد براکت شفاف اینویزالاین تفاوت زیادی با براکت های فلزی و براکت های سرامیکی ندارد، اما از لحاظ طراحی و شکل تفاوت زیادی با هم دارند.
پس اگر شما نیاز به درمان ارتودنسی دارید و میخواهید از براکت اینویزالاین استفاده کنید در این مطلب با ما همراه باشید تا این ابزار را معرفی کنیم و در مورد مزایا و معایب آن صحبت کنیم.
براکت اینویزالاین یک شکل خاص از براکتهای ارتودنسی است که از حالت شفاف و روشن بهره میبرد. این ابزارها مخلوطی از پلاستیک شفاف و پلاستیک ترموپلاست هستند که بر اساس قالب دهان و شکل دندانهای فرد طراحی میشوند و برای هر فرد کاملاً اختصاصی هستند. این براکتها یک قطعه جامد ساخته شده از جنس پلاستیک به شمار میروند که به اندازه کافی قوی بوده و فشار مشخصی بر روی بخش خاصی از دندانها یا به طور کلی بر روی همه دندانها وارد میکند تا به آرامی آنها را به جای صحیح حرکت دهد.
برای دریافت براکت اینویزالاین شما باید ابتدا با ارتودنتیست خود صحبت کنید که بدون شک شما را به یک متخصص ارتودنسی ارجاع میدهد. متخصص ارتودنسی وضعیت لبخند، سلامت دهان و دندان و همچنین وضعیت دندانهای شما را بررسی میکند. پس از تجویز آزمایشات و عکسبرداری با اشعه ایکس، دندانپزشک یک طرح کلی درمانی برای شما در نظر میگیرد که شما احتمالاً در یک دوره ۶ ماهه تا ۲ ساله باید در این دوره درمانی قرار بگیرید.
با توجه به اینکه قالب کلی براکت اینویزالاین ثابت است، معمولاً بعد از هر دو-چهار هفته دندانهای شما مقدار مشخصی حرکت میکنند و دندانپزشکان مجبور به قالبگیری جدید و استفاده از یک ابزار جدید هستند. روند تغییر این براکت ها کاملاً تابع رفتار دندانهای شما است و با توجه به حرکت آنها قالبهای جدید برای شما تجویز میشود. نکته جالب توجه دیگر این که شما برای گرفتن نتیجه بهتر باید روزانه از ۲۰ تا ۲۲ ساعت از این الاینرهای شفاف استفاده کنید و از چند ساعت باقی مانده برای خوردن، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن استفاده کنید.
متاسفانه برخی از افراد از براکت اینویزالاین به عنوان نگهدارنده یاد میکنند. خیر! این براکت ها به عنوان الاینر در بازار شناخته میشوند و وظیفه آنها مرتب کردن دندانهاست. این در حالی است که نگهدارنده به عنوان یک ابزار کمکی بعد از اتمام درمان ارتودنسی توسط متخصص ارتودنسی است تجویز میشود و وظیفه آنها جلوگیری از بازگشت دندانها به قبل از درمان است.
حالا اگر شما میخواهید بدانید که چرا براکت اینویزالاین بهتر است و اکثر بیماران این گزینه را نسبت به براکت سنتی و براکت های فلزی ترجیح میدهند باید به ویژگیهای ذاتی آنها توجه کنید. در حقیقت این ویژگیها بر روی عملکرد دستگاه و انتخاب شما به عنوان بیمار تاثیرگذار هستند:
همانطور که همه براکت های ارتودنسی دارای مزایا و معایب خاص خود هستند، طبیعی است که در مورد اینویزالاین هم ایراداتی وجود داشته باشد و شما خود را با توجه به این ایرادات سازگار کنید. از جمله بزرگترین ایرادات این ابزارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نه تنها در مورد براکت اینویزالاین بلکه در مورد همه روشهای درمانی دندانپزشکی، امکان مشخص کردن هزینهها به صورت قطعی وجود ندارد. شما حتی اگر برای کشیدن دندان به صورت معمولی به یک دندانپزشک مراجعه کنید، باز هم با توجه به موقعیت دندانها و شرایط مختلف برای کشیدن دندان قیمت آنها متغیر است. بنابراین ما در این مطلب نمیتوانیم به یک قیمت مشخص در مورد این محصولات اشاره کنیم. اما شما به عنوان بیمار میتوانید مستقیماً با ارتودنتیست صحبت کنید و از او بخواهید که با توجه به وضعیت دندان شما و طول درمان یک قیمت تقریبی به شما بگوید.
متاسفانه دیدگاهی که در مورد روشهای درمان ارتودنسی وجود دارد این است که همه آنها با درد همراه هستند. طبیعتاً روش درمان ارتودنسی مرتبط با حرکت کردن دندانها و جابجایی آنهاست. اعمال فشار به دندانها میتواند احساس ناخوشایندی ایجاد کند و به نوعی برای شما دردآور باشد. در مورد براکت اینویزالاین هم این وضعیت در دو هفته ابتدایی وجود دارد و شما نوعی احساس درد مبهم خواهید داشت که به کمک مسکن معمولی قابل برطرف کردن است. اما به مرور زمان شما به این درد عادت میکنید و تبدیل به یک احساس کشش لذت بخش میشود. بنابراین درد این براکت ها را شما میتوانید فقط به یک هفته اول ربط دهید.
در این مطلب سعی کردیم که به پرتکرارترین و رایجترین سؤالات در مورد براکت اینویزالاین پاسخ دهیم تا ابهامات شما را در استفاده از این روش درمان ارتودنسی از بین ببریم. طبیعی است که ممکن است شما سؤالات تخصصی یا مربوط به شخص خودتان داشته باشید که در این مطلب به آن اشاره نشده باشد. پس میتوانید در بخش نظرات همین مطلب سؤال خود را مطرح کنید یا از طریق شمارههای درج شده در سایت مستقیماً با ما تماس بگیرید.
یکی از اصلیترین دلایل محبوبیت براکت اینویزیلاین در نوجوانان می تواند به تغییر شکل ظاهری آن ها به هنگام استفاده از براکت های سنتی برگردد. در حالی که براکت های فلزی و سرامیکی برای اصلاح لبخند نوجوانان بسیار مفید هستند، اما بسیاری از آنها نسبت به استفاده از این گزینه مردد هستند. با توجه به اینکه شکل گیری اعتماد به نفس در سالهای نوجوانی اتفاق میافتد، راضی کردن آنها به استفاده از براکت سنتی بسیار سخت است.
خوشبختانه استفاده از براکت اینویزیلاین در نوجوانان به خوبی جواب داده و یک لبخند زیبا را برای آنها به دنبال دارد. اما در مورد آنها چند واقعیت وجود دارد که در ادامه با آنها خواهیم پرداخت.
براکت اینویزیلاین یک سیستم ارتودنسی عاری از فلز است که دندان ها را صاف میکند و لبخند را بهبود می بخشد. این عملکرد دقیقا همانند عملکرد براکت های سنتی است، با این تفاوت که در ساختار آنها خبری از سیم و براکت نیست و در آنها از اسپیسر ها و فضا نگهدار استفاده می شود. استفاده از براکت اینویزیلاین در نوجوانان به شکلی است که تنها برای یک یا دو هفته میتوانند از یک مورد از آنها استفاده کنند و سپس باید آن را با یک جفت دیگر جایگزین کنند. تغییر این ابزارها با تغییر وضعیت دندان ها همراه بوده و آنها را به موقعیت مناسب هدایت می کنند.
امکان ساخت براکت اینویزیلاین به صورت اختصاصی برای نوجوانان وجود دارد و با توجه به انعطاف پذیری بالای دندانهای آنها، بازدهی بسیار خوبی از خود نشان می دهد.
ممکن است در این مرحله از خود بپرسید که آیا براکت اینویزیلاین میتواند به اندازه براکت های فلزی و سنتی موثر باشد؟ پاسخ مثبت است. به گفته متخصصان ارتودنسی، استفاده صحیح از براکت اینویزیلاین در نوجوانان میتواند به همان اندازه براکت های سنتی در صاف کردن دندان ها موثر باشد. حتی در برخی موارد می توان از این ابزارها برای برطرف کردن مشکلاتی مانند آندربایت و اوربایت هم استفاده کرد. ویژگی برجسته دیگر این براکت ها این است که نامرئی هستند و فرد از استفاده آنها احساس خجالت ندارد.
به کارگیری براکت اینویزیلاین در نوجوانان مفید است، زیرا آنها میتوانند ورزش، کار با ابزار های مختلف یا حتی غذا خوردن را به شکل طبیعی انجام دهند. متحرک بودن این ابزارها امکان مسواک زدن و کشیدن نخ دندان را هم فراهم می کند. غالبا امکان گیر کردن مواد غذایی و ذرات دیگر در براکت های فلزی وجود دارد که منجر به بوی بد دهان و افزایش خطر پوسیدگی دندانها میشود. این براکت ها از دندان ها هم جدا نمی شوند.
وقتی که انتخاب اصلی فرزند نوجوان شما استفاده از براکت نامرئی باشد، لازم است که هر دو هفته یک بار آنها را تغییر دهند. تغییر براکت ها در این دوره زمانی به این دلیل است که دندانها و دهان نوجوان به تدریج تغییر میکند و باید از یک ابزار جدید برای آنها استفاده شود تا فشار جدیدی به دندانها اعمال شود. تغییر براکت اینویزیلاین در نوجوانان باید با نظر متخصص ارتودنسی انجام شود که آنها هم بسته به وضعیت دندانهای نوجوان و میزان تغییرات آنها یک ابزار جدید را پیشنهاد می دهد.
براکت های فلزی معمولی باید محکم شوند، سیم های آن ها تعویض شوند و براکت ها مجدد تنظیم شوند و به همین دلیل ارتودنتیست برای نصب و تنظیم آنها باید زمان زیادی اختصاص کرد. اما استفاده از براکت اینویزیلاین در نوجوانان زمان صرف شده توسط ارتودنتیست را به شدت کاهش می دهد، زیرا در این ابزارها هیچ سیمی برای تنظیم کردن یا هیچ براکتی برای تغییر دادن وجود ندارد. بعد از قرار ملاقات اولیه و نصب براکت، معمولاً قرار ملاقات بعدی هر 11 هفته یکبار تکرار می شود و به همین دلیل تعداد مراجعه بیمار به ارتودنتیست هم کاهش می یابد.
یکی از بزرگترین ایراداتی که به براکت های فلزی وارد است این است که نوجوانان از لبخند خود احساس خجالت می کنند. معمولاً این افراد از داشتن دندانهای نامرتب و لبخند زشت خجالت می کشند و به کارگیری براکت فلزی میتواند عزت نفس آنها را بدتر کند. براکت اینویزیلاین در نوجوانان باعث میشود که فرد از تغییر وضعیت چهره خود نگران نباشد و کماکان نسبت به زیبایی لبخند خود امیدوار باشد. شما هم به عنوان خانواده مطمئن هستید که نوجوان شما از داشتن براکت و سیم فلزی احساس شرم نخواهد داشت.
یکی از مهمترین ایراداتی که نسبت به براکت های فلزی گرفته می شود این است که دردناک هستند. در کنار صاف کردن دندان ها و اعمال فشار به آنها، در براکت های سنتی از سیم و براکت فلزی استفاده شده که قسمت داخلی دهان را تحریک می کنند. این در حالی است که براکت اینویزیلاین در نوجوانان درد کمتری ایجاد می کند و تماس مستقیم بین دهان و سیم و براکت وجود ندارد. در ضمن اگر درد ناشی از براکت اینویزیلاین آزاردهنده باشد متخصص میتواند آنها را به صورت دورهای خارج کند.
برای به دست آوردن حداکثر بازدهی، نوجوان شما باید بین ۲۰ تا ۲۲ ساعت براکت را روی دندان خود نگه دارد. در واقع عملاً فرزند شما در تمام طول روز براکت را دارد و تنها در مواردی که برای غذا خوردن یا مسواک زدن هستند میتواند آنها را خارج کند. این موضوع باعث میشود که درمان دندانهای نوجوانان با استفاده از براکت اینویزیلاین نسبت به براکت های سنتی طولانی تر باشد و دوره درمانی آن بین هشت ماه تا سه سال باشد.
اگر چه براکت ارتودنسی اینویزیلاین یک راه حل عالی برای مشکلات ارتودنسی است، اما برای همه پیشنهاد نمی شود. این براکت یک راهکار فوق العاده برای مشکلاتی مانند اوربایت و آندربایت و همچنین شکاف بین دندانی است، اما در برخی موارد امکان استفاده از آن وجود ندارد و شکاف های بزرگ بین دندان را هم برطرف نمی کند.
این ابزار برای تغییر وضعیت دندان ها که بیش از ۲۰ درجه تغییر شکل داده اند مناسب نیست. بنابراین برای استفاده از براکت ارتودنسی در نوجوانان حتماً باید با ارتودنتیست مشورت کنید تا بر مبنای وضعیت دندان های او یک راهکار مناسب را پیشنهاد دهد.
براکت اینویزیلاین در نوجوانان روش خارقالعاده و هوشمندانه برای رفع مشکلات لبخند نوجوان شماست. به جای مواجهه با سیم ارتودنسی و براکت های فلزی، نوجوان فقط در طول روز براکت اینویزیلاین را استفاده میکند و به مرور زمان دندان های او تغییر می کند. این براکت ها باید در دوره های زمانی مختلف تغییر داده شوند تا امکان حرکت و جابجایی دندانها را به وجود بیاورند.
نکته جالب در مورد این ابزارها این است که فرد میتواند تغییر وضعیت دندانهای خود را ببیند و این باعث افزایش اعتماد به نفس نوجوانان میشود. سوالات خود را در بخش نظرات مطرح کنید و برای مشاوره بیشتر با ما در تماس باشید.